2017 Arsarnerit Inuusuttai, Young Northen Lights - Greenlands Student Entrepreneurship Fair

Stor tak til alle, der deltog i arrangementet og var med til at gøre det en festlig dag. 

 

Der blev fundet 4 vindere på dagen:

 

4. Klasse Hold 1 fra Hans Lynge Skole,

I Projekt Edison for 7.-8. klasse vandt Team AfriQUA fra Atuarfik Hans Lynge

På ungdomsuddannelserne vandt IE fra Niuernermik Llinniarfik

Vinderne for de vidregående uddannelser blev Hold 1 fra AU i Ledelse og Teknologi på Niuernermik Llinniarfik.

 

De tre af holdene kan nu se frem til en tur til Danmark, hvor de skal deltage i Danish Entrepreneurship Award den 16. november. De yngste vindere får en tur i biografen for hele klassen.

 

Stort tillykke til alle vinderne   

 

Herunder kan du læse mere om arrangementet.

 

Arsarnerit Inuusuttai, Young Northern Light er en idékonkurrence for elever og studerende i Grønland. Rammen for dagen er de idéer, som elever og studerende har arbejdet med gennem efteråret. Til Young Northern Lights får de mulighed for at få kvalificeret feedback på idéen og samtidig konkurrerer deltagerne om en rejse til Danmark, samt andre præmier.

 

Det er en idékonkurrence, hvor der er opsat nogle krav til, hvad eleverne og de studerende bedømmes på. De bliver bl.a. vurderet på idéhøjde, værdiskabelse og realisering. Du kan læse bedømmelseskriterierne for hvert uddannelsesniveau ude i højre side. Der er ikke nogle krav til, hvad det er for en idé.

 

Hvor og hvornår?

Hele dagen foregår i Nuuk Center, Imaneq 1, 3900 Nuuk, Torsdag den 2. november, kl. 10.00 – 14.45. Du kan se hele programmet ude i højre side.

 

 

Hvad kan man vinde?

Hovedpræmier: Vinderne af 4. klassetrin vinder en tur i biografen for hele klassen. De vindende team fra 7. – 8. klassetrin vinder en rejse for teamet og læreren til Danmark og deltagelse i Projekt Edison finalen på Danish Entrepreneurship Award*. Det vindende team fra ungdomsuddannelserne og det vindende team fra de videregående uddannelser vinder begge en rejse til Danmark for teamet og underviseren og deltagelse i idékonkurrencen på Danish Entrepreneurship Award.

 

 

Hvordan foregår det?

Hvert team står ved et bord, hvor de præsentere deres idé mundtligt for en dommer. Det har de 4 min. til, og så får de ca. 4-5 min. feedback og samtale med dommeren. Et dommerbesøg er i alt ca. 10 min. Dommeren udfylder et pointskema for hvert team, som bruges til den endelige pointstilling.

Vi regner med, at hvert team kan få to dommerbesøg på dagen. Efter bedømmelsesrunden er slut, lægger vi pointene sammen og finder de samlede vindere på hvert niveau.

 

 

Er der noget for underviserne?

Vi har desværre været nødt til at aflyse workshoppen for undervisere pga. afbud. Det beklager vi meget. Men kom og snak med os på dagen og følg dig velkommen til at tage fat i vores kollegaer i DK. Vi hjælper, rådgiver eller giver gerne ny inspiration.

I frokostpausen vil der også være underholdning og senere paneldebatter fra scenen.

 

 

*Danish Entrepreneurship Award er Danmarks største idéfest for elever og studerende med ca. 7000 deltagere. Det hele foregår den 16. november i Messe C i Fredericia. Læs mere her.

 

Har du spørgsmål til Young Northern Lights, kan du kontakte: 

 

Fonden for Entreprenørskab

Projektleder Pernille Rasmussen

Mail: Pernille@ffe-ye.dk

Tlf.: + 45 65 45 24 28

 

Eller 

 

Fonden for Entreprenørskab - Kalaallit Nunaat

Regionsleder Georgine Graversen

 

Tlf.: +299 49 28 28

Mail: Georgine@ffe-ye.dk